Dzięki panowie. Moje autko jest w kolorze czarnym. Te niedobre rysy są chyba do podkładu bo są wyczuwalne pod paznokciem i białe. Miałem troche pasty do polerowania tworzyw sztucznych i po jej zastosowaniu rysy stały się mniej widoczne i mnie tak nie irytują. Zobaczymy po umyciu. Chyba jednak bez zaprawek się nie obejdzie. Dzięki.
Rozrząd w 1.6 benzyna 75kW
Zwiń
X
-
Rozrząd w 1.6 benzyna 75kW
Witam, przyznaję trochę gościnnie!
Założyłem nowy temat po nie znalazłem nic konkretnego o benzynie (dużo o TDI).
Szwagier ma Octavkę jak w temacie 1.6 benzynka 75kW,2005r. Auto ma przejechane 95000 i nie długo chciałby sprzedać luty `11 -pewnie jeszcze z 5000km. I tu pytanko:
1. Czy myślicie, że bezwględnie wymienić i nie ryzykować? Jemu za bardzo teraz nie zależy na wymianie, a nowy właściciel sam podjąłby sobie decyzję jakie części i czy ASO czy nie.
2.Jeżeli już to zapewne: pasek, rolka napinająca, pompa wody...coś jeszcze? Jakiej firmy czy najlepiej oryginał ASO?
3. Robić w ASO czy też drogo i lepiej u znajomego Henia:-)
Dzięki z góry!
-
-
Zamieszczone przez maureliusz1. Czy myślicie, że bezwględnie wymienić i nie ryzykować? Jemu za bardzo teraz nie zależy na wymianie, a nowy właściciel sam podjąłby sobie decyzję jakie części i czy ASO czy nie.Zamieszczone przez maureliuszJeżeli już to zapewne: pasek, rolka napinająca, pompa wody...coś jeszcze? Jakiej firmy czy najlepiej oryginał ASO?
Zamieszczone przez maureliusz3. Robić w ASO czy też drogo i lepiej u znajomego Henia:-)pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maureliuszZałożyłem nowy temat po nie znalazłem nic konkretnego o benzynieZamieszczone przez ruwadoaso robi sam zestaw bez pompy, "nasi na forum" radzą z pompą
[ Dodano: Pon 22 Lis, 10 13:18 ]
Zamieszczone przez ruwado3. Robić w ASO czy też drogo i lepiej u znajomego Henia:-)
w aso drogo - wiadomo, jak znasz dobrego Henia, to niech robi, byle się znał na tym, a nie był fachowcem od wymian oleju tylko.
Kwestia tego, ze po wymianie auto bylo podlaczane do komputera i cos bylo ustawiane (nie jestem do konca pewny co). Pan Heniu bedzie to pewnie probowal zrobic na flamaster.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maureliuszA czy słyszeliście, żeby komuś szczelił w benzynie przed 100kkm?Chodzi mi o doświadczenia z tym motorem.
Zamieszczone przez ruwadono właśnie, gdzie to ASO, bo moje dało d...py już kilka razy
Komentarz
-
-
Eeee 900zł za wymianę rozrządu? W cholerę drogo. Moja siostra wymieniała rozrząd + pompę wody (Opel Corsa B) i zapłaciła 400zł z robocizną.
Ja u innego mechanika w Seacie Cordoba 1.6 to samo wraz z robocizną zapłaciłem 600zł i autko do dzisiaj nie ma żadnych problemów.
Wymieniaj z pompą wody, koszt do przełknięcia a będziesz miał spokój. Przy wymianie pompy i tak trzeba ściągać rozrząd więc po co 2 razy płacić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsJa u innego mechanika w Seacie Cordoba 1.6 to samo wraz z robocizną zapłaciłem 600zł
1. Sam pasek i napinacz - 265 zl, http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=2903
2. Pompa, oryginal tak 200 zl, tutaj zamiennik za 130 zl http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=1592
do tego jeszcze rolki i pare innych pierdol jak np sruba mocowania silnika. Nie wiem dokladnie ale za oryginalne czesci wyjdzie wiecej niz 600 zl. No i robocizna ktora jednak zajmuje sporo czasu.Mozna pojsc po taniosci ale IMO na rozrzadzie nie warto oszczedzac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Najlepsze jest to, ze instrukcja wcale nie zaleca wymiany paska rozrządu w 1.6. Poważnie - czytając instrukcję dowiesz się, że paek zmienia sie tylko w 1.8T.
Ale wracając do tematu: jak już zmieniać, to całość - pasek, rolkę i pompę. Bez pompy oszczędzi się coś raptem 100-150zł...MATEJ79
Komentarz
-
Komentarz